הפרעת קשב וריכוז עם דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/12/2020 | 17:12 | מאת: דניאל

שלום האם במקרים של דום נשימה בשינה אצל מבוגרים הפרעת קשב עם ריכוז, ברגע שמטפלים בדום נשימה בשינה (למשל על ידי cpap), אז ההפרעת קשב וריכוז נפתרת ואין יותר צורך בטיפול תרופתי כמו ריטלין? בתודה

הפרעת קשב וריכוז שונה מההפרעה הנוצרת עקב דום נשימה בשינה. יחד עם זאת קקיימים הרבה סימנים זהים כולל הפרעת הריכוז עצמה. הפרעת נשימה בשינה יכולה כמובן להחמיר הפרעת קשב ורחיכוז. במקרה של הפרעה משולבת הייתי ממליץ לחזור על אבחון הפרעת הקשב לאחר התאמת הטיפול בהפרעת הנשימה בשינה ורק כך ניתן לקבל החלטה מושכלת לגבי הצורך בהמשך שימוש בריטאלין או תרופות אחרות הנוגעות לענין.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות