הבדל בהגדרה של דום נשימה בין ילדים למבוגרים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/12/2020 | 01:50 | מאת: דניאל

שלום רב, מדוע דום נשימה בשינה מוגדר אצל ילדים מעל הפסקה אחת בשעה ואילו אצל מבוגרים רק מעל 5 הפסקות בשעה? מה משתנה ביניהם ומה ההשלכות? בתודה

בילדים הנשימה בשינה באופן טבעי הרבה יותר סדירה ולכן אפילו חריגה קלה מהנורמה נחשבת כהפרעה. חומרת ההפרעה נובעת ממספר הארועים בשעה ומן ההקשר הקליני האינדיבידואלי. כך לדוגמא מבוגר נחרן עם 10 ארועים לשעה אינו נזקק מבחינה רםואית לטיפול ואילו ילד עם אותו מספר ארועים ושקדים גדולים יקבל קרוב לוודאי המלצה להניתוח להקטנת השקדים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות