הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

21/11/2020 | 20:39 | מאת: יוני

שלום סובל כבר שנים מבעיות באף בעבר היה לזה גם רקע אלרגי, אך בשנים האחרונות אני לא סובל מאלרגיה, אבל עדיין אין נשימה חופשית באף. יש סטיית מחיצה (היו שהמליצו לנתח והיו שאמרו שלא יעזור), והקונכיות מתנפחות בשכיבה, מה שמאוד מאוד מפריע לי בשינה, גם להירדם, וגם במהלך השינה. בעבר השתמשתי במשך שנים בספריי סטרודיאלי, אך זה עזר רק קצת, וכנראה רק כשהיתה גם אלרגיה. (גם באוטריווין נאלצתי להשתמש בכדי להצליח לישון) אוטריווין פותח לי את האף אך זה לא לשימוש ארוך טווח, ולצערי אני משתמש בזה כבר שבועיים (רק לפני השינה, ורק בנחיר אחד, בלי זה אני לא יכול להירדם). מה הסיבה להתנפחות כלי הדם בלילה ובשכיבה? מדוע לאחד זה קורה ולשני אין כל בעיה בשכיבה? האם ספריי סטרודיאלי יכול לעזור במשהו לזה גם אם אם אין בעיה של אלרגיה אלא רק בעיה של התרחבות כלי דם כתוצאה מהשכיבה? והאם זה שאוטריווין עוזר מעיד על כך שהבעיה היא לא המחיצה אלא הקונכיות? יש פתרונות חוץ מאשר ניתוח? (אני ישן על 2 כריות) תודה רבה

תחום העיסוק של פורום זה הינו שינה ולכן השאלה שהעלת אינה מתייחסת לתחום הספציפי. יחד עם זה במקרים רבים הסובלים מהפרעת נשימה בשינה עם נחרה ודום נשימה סובלים גם מהפרעה בנשעימה אפית בשכיבה. קונכיות האף ככלל מתפקדות כווסט לנשימת האף ולעיתים מייצרות חסימת יתר. לא תמיד ניתן לדעת הסיבה אך הגדלת קונכיות אלו נפוצה ויכולה להיות הגורם. העובדה שאוטריווין עובד אינה תורמת רבות לאבחנה און הבנת הנושא. על כל פנים קיימות שיטות להקטנת הקונכיות בגישה של חודרנות מינימלית . הדבר עשוי לפתור הבעיה בחלק מהמקרים.

05/06/2021 | 22:31 | מאת: קונכיות מתנפחות

אצלי גיליתי שתרופות לערמונית מוגדלת גרמו לתופעה כזו

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות