מעבדת שינה ודום נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

03/11/2020 | 17:44 | מאת: מישהו

שלום אייל, החודש הייתי בעבדת שינה בפעם השנייה. בפעם הראשונה התגלה אצלי דום נשימה ברמה קלה מאוד. הפעם הראשונה בדיקה בייתית : נצפו 21 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 21 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 5 בשעה. הן לוו בירידת חמצן מ98% ל92% בסך הכל שהה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ90%. אירועים חריגים תנועות מרובות בשינה וגם בשנת חלום. שינה קטועה. אבחנה obstructive sleep apnea syndrome קלה מאוד בפעם השנייה במעבדת שינה : עבר בדיקת שינה אשר מצביעה על קיום 30 AHI, סטורציה נשמרת סביב 90% דבר המעיד על obstructive sleep apnea בחומרה בינונית עד קשה. נצפו 58 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 25 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 30 לשעה הן לוו בירידות חמצן מ98% עד 90% בסך הכל שהה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ90% 1) אני לא מבין איך יצאו תוצאות כל כך שונות בין הבדיקה הראשונה לבדיקה הראשונה? למה בפעם הראשונה החליטו לא להמליץ לי להשתמש במכשיר CPAP ובבדיקה השנייה פתאום החליטו שכן? נישמע כמו שכונה... בבדיקה השנייה ישנתי במיטה לא נוחה ומזגן קר וזו הסיבה לדעתי שהיה קשה לי להירדם. למה לא לבדוק במשך שבוע בשביל לקבל תוצאות אופטימליות.? 2) שמתי לב באמצע השינה שאני ישן על הבטן והנחיריים של האף שלי תקועים בתוך המיזרן (בלא מודע) מה שמקשה עליי לנשום ומאלץ אותי לישון עם פה פתוח , האם יכול להיות שבגלל זה ניגרם לי הדום נשימה? אני בן 33 די מוזר לי שבגיל כזה יש לי דום נשימה כל כך חמורה,אך יש לי המון יקיצות בשנים האחרונות אז אולי זה מסביר את זה.

אכן הבדל גדול מאוד הדורש הסבר. מצבים פשריים היכולים להסביר הבדל כזה: 1. זמן רב (שנים) שעבר בין בדיקה אחת לשניה 2. עליה ניכרת במשקל 3. מצב של הפרעת שינה תנוחתית המתרחשת בעיק בעת שינה על הגב ואז ייתכן שבבדיקה אחת לא ישנת כלל על הגב ובשניה משך רוב הלילה(התנוחה נבדקת בעת בדיקת השינה אך לא תמיד מדווחת בסיכום הבדיקה. 4. צריכת אלכוהול או תרופות מסוימות לפני השינה. ממליץ לפנות למכון השינה בו בוצעה הבדיקה עם התוצאה החמורה יותר ולבקש הסבר הנוגע ישירות למקרה שלך. כמובן שרצוי להצטייד גם בבדיקת השינה הראשונה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות