דום חסימתי בשינה דופק מהיר ותחושות בגפיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

08/09/2020 | 00:18 | מאת: חנה

שלןם ד"ר , לאחרונה אובחנתי עם דום חסימתי בשינה של 25 הפסקות בשעה מלוות בהתעוררויות וסטורציה עד 78% , נצפו 13 אפניאות חסימתיות ו 12 היפופניאות . ריווי חמצן בסיסי 92%. כאשר "ביליתי" 5% מהלילה מתחת לריווי חמצן 90%. אני ישנה עם cpap למרות אי הנוחות משתדלת עד לקימה, אבל הבעיה לא נפתרה לגמרי היות ואני סובלת עדיין מיג כשנכנסת לישון במצב שכיבה בלילה מתחושותזרמים ברגליים ודופק מעט מהיר בבוקר אני מתעוררת עם תחושות דופק חזק בהתקפים שקורים לאחר כל שנת חלום, כאמור דופק חזק, זרמים ברגליים ואם אנסה לקום ארגיש סחרחורת . אקו לב - תקין ב"ה. הולטר לב 24 שעות - הפרעות קצב ( היה כתוב 3 ליד) . אני מאוד סובלת מכך כבר 5 שנים , לא מוצאת פתרון. בדיקות דם היו בסדר ב"ה. האם תוכל בבקשה לעזור לי לאתר את הבעיה כי מקשה עלי מאד. בבוקר טני יכולה לשכב בין שלושת רבעי שעה עד שעתיים עד שזה ירגע ( כי אם נרדמת במקרה שוב זה מתחיל עוד פעם אחרי ההתעוררות , ונמשך באופן חזק יותר מבהתעוררות הראשונה . תודה רבה .

לגבי תחושת הזרמים ברגליים/ ידיים, לא קשור לענין דו הנשימה בשינה. כדאי לפנות לאורטופד על מנת שיפנה לבדיקתemg. לגבי עניים הסחרחורת בעת מעבר משכיבה לעמידה, שוב לאנקשור לדום הנשימה. יש לחזור לרופא המשפחה. הנ"ל יפנה אותך קרוב לוודאי לבדיקתתלחץ דפ בשינויי תנוחה מהירים. בהצלחה וחג שמח

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות