דום נשימה והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/07/2020 | 11:27 | מאת: אהרון

שלום אני סובל משום נשימה בלילות אך איני מטופל כרגע. קראתי על טיפול בלייזר של חברת סאן קליניק שנקרא nightlase. בגדול הם אומרים שהם משתמשים בטכנולוגיה של חברת Fotona הגורמת לחיזוק רקמת החיך הרך וחלל הפה ומנטרלים את הגורם העיקרי לעוצמת הנחירה. האם שמעת על טיפול זה? הינה הקישור https://sun-clinics.clinic/nehirot/3/mob/?lm_supplier=7165&lm_bc=21360&gclid=CjwKCAjwmf_4BRABEiwAGhDfSSsl-BMZ_n4w8TK_7u9Jl-_n6svbbt6wl1sC1si2sVrFbQ-4jcgFhBoCWd0QAvD_BwE הם מבטיחים אחוזי הצלחה גבוהים מאוד

הרעיון לטיפול בנחרות על ידי הקשחת החיך הועלה לפני למעלה משלושים שנה. לאורך השנים נוסו טיפולים שונים כולל טיפול בחומרים מצלקים, הזרקת משלים פסיביים, טיפול בגלי רדיו, טיפול בקובלציה, טיפול בחימום וכן גם טיפול בלייזר. במחקרים מבוקרים נמצא שרוב הטכנולוגיות הללו יעילות באופן בינוני בהפחתת הנחרנות לטווח קצר. הרבה פחות יעילות בטווח הארוך ובחלק מהמקרים אף גורמות לנזק. יתכן ובחירה נכונה של המטופלים על ידי בדיקה מלאה הכולל הדמיה ובדיקת התפקוד הנשימתי של בית הבליעה בטשטוש יכולה לשפר את היעילות טך מחקרים כאלו לא בוצעו עדין. הלייזר אינו שונה בעניין זה מכל הטכנולוגיות האחרות שהזכרתי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות