השפעה של אטנט על השינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

01/05/2018 | 01:01 | מאת: דוד

שלום רב, ממה שהבנתי נהוג לומר שמשך ההשפעה של אטנט על קשב וריכוז הוא 5-6 שעות. לעומת זאת, קראתי קצת על התרופה, ומסתבר שזמן מחצית החיים של התרופה (half life) הוא משהו כמו 11 שעות. האם לא מקובל שמשך ההשפעה של תרופה מקביל לזמן מחצית החיים שלה? האם יש לזה השלכות על השינה? כי הרי אם חצי מכמות התרופה נשארת אחרי 11 שעות, זה יכול לגרום להפרעה לשינה, גם אם התרופה נלקחת פעם אחת ביום בבוקר. (על התרופה ריטלין למשל להשוואה, נהוג לומר שפועלת ל-4 שעות על הריכוז וזמן מחצית החיים שלה הוא 3-4 שעות, כלומר זהה למשך הפעילות) בתודה

תרופות שוות נבדלות ביניהן בתכונותיהן הפרמקוקינטיות והפרמקודינמיות ולכן אין לנו אלא להסתמך על הנתונים המסופקים ע"י היצרן. נתונים אלו נבדקו בניסויים מבוקרים עם פיקוח של רשויות הבריאות.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות