גמילה מ 25מג פנרגן ככדור שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

15/11/2017 | 10:42 | מאת: חזי

מה הדרך הנכונה להגמל מכדור שינה אנטי היסטמיני (פנרגן)? פשוט להפחית כל שבועיים במינון לאט לאט ואם יש בעיה לישון פשוט לא לישון? איך ניתן להקל על התהליך חוץ מהגיינת שינה?

פנרגן אינו ממכר ולכן לא מדובר בגמילה אמיתית. ניתן פשוט להפסיק הטיפול אך נחוצה הדרכה נוספת על מנת לעזור בשימור השינה. מדובג בהיגיינת שינה ולעיתים יש צורך בטיפול קוגניטיבי. נקרא cbti הייתי ממליץ לנסות הפסקת הטיפול רק לאחר תחילת טיפול תרופתי ובאופן מבוקר

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות