שאלה לד"ר זיאד

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

04/08/2013 | 17:16 | מאת: אבתיסאם

שלום ד"ר זיאד אני עושה עבודה על פטריות בציפורניים ויש לי שתי שאלות: 1. יש סוג של פטריה שנקרא wso וכתוב שהוא מגיע דרך זרם הדם. האם נדבקים בסוג זה של פטריה מדם נגוע של אדם אחר או שאין קשר? 2 . ישנה פיטריה שנקראת pso והיא מופיעה אצל אנשים עם מערכת חיסון חלשה. רציתי לדעת מהם הסימנים האופיינים לה וכיצד היא באה לביטוי בציפורניים של אנשים שמערכת חיסון שלהם חלשה? תודה אבתיסאם

אני מניח שאת מתכוונת ב- WSO ל white superficial onychomycosis מדובר לא בסוג של פטריה אל ביטוי קליני של פטריות אותו דבר ל- PSO שניהם לדרוב דרמטופיטים שלא מגיעים דר זרם הדם אלא נדבקים בהם ישירות ממגע ישיר

20/08/2013 | 10:24 | מאת: אבתיסאם

תודה על תשובתך ד"ר זיאד, רק שני דברים נוספים: 1.האם נדבקים בשני סוגי הדרמטופיטים דרך דם או שאין קשר? 2. מה הביטוי הקליני של פטריית PSO באנשים מדוכאי מערכת חיסון?כיצד זה נראה חיצונית? תודה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים