עקירת ציפורן חודרנית שהיתה מלווה בפטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

25/06/2013 | 22:51 | מאת: גלי

לפני יומיים בעלי ניגש לקופת החולים למחלקה הכירוגית עקב ציפורן חודרנית במצב מאוד קשה,הציפורן היתה במצב נוראי גם מבחינת הפטרייה שהיתה על כולה,וגם מבחינת ההפשות שיצאו ממנה שכללו דם, מוגלה וכדומה. הרופא בחר בלית ברירה לעקור את הציפורן כולה, כמובן בהרדמה מקומית, חבש את המקום, ובעלי שוחרר למנוחה בבית,בהמלצה להוריד את התחבושות ולשטוף את הרגל במים וסבון בלבד.התחבושת נדבקה וסירבה לרדת, גם אחרי שהשרה את הרגל במשך שלוש שעות במים פושרים וסבון, כרגע מן הסתם הוא מפחד ומסרב לחבוש את האצבע שוב מחשש שהתחבושות יידבקו שוב, האם חובה לחבוש את המקום? ואם כן,האם יש משהו שאפשר לשים כך שהתחבושת לא תדבק ?ומה כדאי לשים בכלל על הפצע? משחה אנטיביוטית/פולידין? כל דבר אחר? אשמח לתשובה מהירה, תודה.

הטכניקה פשוטה אפשר לחבוש עם פולידין (אם אין רגישות) כרוצים לשחרר החבישה יש לטפטף סליין(מיים עם מלח)זה יעזור לנתק

מנהלי פורום פטרת הציפורניים