פסוריאזיס בציפורן

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

20/01/2013 | 15:02 | מאת: דלית

שלום רב כבר זמן רב אני סובלת מפסוריאזיס בציפורן הבוהן. אובחנתי כחולת פסוריאזיס לפני שנים רבות, וגם הציפורן אובחנה ככזו, עוד לפני שדגימה ממנה לא זוהתה כפטריה. נאמר לי שעם הציפורן "אין מה לעשות" אבל המצב כיום הוא שאני סובלת כל הזמן מכאבים שם, בעיקר במגע והכי הרבה כשאני עם נעליים. כל האזור מודלק, נפוח ואדום, וכל כמה ימים אחרי המקלחת אני "חופרת" שם כדי להוציא את העור החולה ואז יש הקלה ליום יומיים. האם יש אפשרות להסירה? ואם לא, האם יש פתרון אחר שיקל עלי? אודה על תשובתכם

אמנם לא נמצא טיפול יעיל מאוד לריפוי פסוריאזיס בציפורניים אך ניתן לטפל בסימני הזיהום המשני שאת מתארת, צריך לשקול טיפול אנטיביוטי , אנטידלקתי מקומי או בכדורים בהתאם לשיקול רופא העור

מנהלי פורום פטרת הציפורניים