פרוניכיה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

09/01/2013 | 10:37 | מאת: סמדר

שלום הייתי היום אצל רופא משפחה שאבחן כי יש לי בבוהן ברגל פרוניכיה עם התפשטות לקצה דיסטאלי של הבוהן. הכאב החל אתמול, ומאוד קשה לי ללכת. הרופא נתן אנטיביוטיקה אוגמנטין, ואמר שזה יכול גם לא לעבור, יש לציין כי יש לי כבר קרוב ל- 17 שנה פטרת בכל הציפורניים ברגליים ואיני יכולה לקחת עקב בעיה רפואית תרופה לפטרת (כדורים) האם יש עוד איך להקל על הכאב ? אפילו משהו טבעי? קומפרסים חמים/ קשרים וכן?? אשמח לתשובה

לפרוניכיה שלוש סיסות אפשריות: גירוי חיצוני, פטרת וזיהום חידקי. את מקבלת טיפול נגד הגורם השלישי בלבד הייתי מבקש מהרופא המטפל לשקול טיפול מקומי כגון טרידרם ובהמשך להתיעץ עם רופא עור בשאלה של פתרונות אפשריים לבעיה הבסיסית- פטרת ציפורניים

מנהלי פורום פטרת הציפורניים