התרופות שקיבלתי

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

26/11/2012 | 00:20 | מאת: אלמוני

רופא עור רשם לי 3 תרופות לפטרת בציפורניים בידיים (נוסף על דרמקומבין לטיפול ברווחים שנוצרו בין הציפורניים לעור). הוא אמר שבשלב הראשון - עד להיעלמות השינויים בצבע מתחת לציפורניים - אשים טיפות של חומצה בורית ושל צילוקסאן, ובשלב השני - לאחר שינוי בצבע, לעבור לציקלודרם. 1. מאחר שמדובר בטיפות, זה אמור להיספג תוך דקות, נכון? אין טעם לא לשטוף ידיים במשך שעות?! 2. חומצה בורית וצילוקסאן לא מיועדים לטיפול בפטרת על פי העלונים בתרופות, אז האם ההנחיות הגיוניות?

הטיפות לא נספגות תוך דקות, ואכן ישנו צורך בלהמנע משטיפה עם מיים מינימום כשעתיים אחרי הטיפול באשר לחומצה בורית וצילוקסאן , אכן זה לא טיפול שרשום במשרד הבריאות לטיפול בפטרת

29/11/2012 | 20:40 | מאת: אלמוני

תודה לתגובה. האם זה אומר שצריך לחכות שעתיים בין שני הטפטופים (של החומצה הבורית ושל הצילוקסן)? האם לדעתך, היה עדיף להשתמש בציקלודרם בלבד ולעשות זאת כבר מההתחלה? אם אני רק מנגב את הידיים עם מגבונים זה גם בעייתי?

מנהלי פורום פטרת הציפורניים