פענוח תוצאות מעבדה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

18/10/2012 | 17:00 | מאת: didi

ד"ר שלום רב, אשמח לקבל את התרשמותך מתוצאה שניתנה לי על דגימת ציפורן. הציפורן חלשה, מעוותת ומחוספסת, התנתקה מהבשר ובעיקר הופיעו כתמים בצבעים שונים: ירוק, לבן, צהוב ושחור. התוצאה שעלתה היא: MYCOLOGY-DIRECT SPORES/HYPHAES NOT FOUND MYCOLOGYCULTURE SAPROPHYTIC GROWTH מה פירוש התוצאות בבקשה ואם לא מדובר בנגע פטרייתי מה ייתכן שזה להשערתך?

התוצאות אינם מעידות על המצאות זיהום פטריתי פעיל- תוצאות כאלה ניתן לקבל גם מציפורניים בעלות מראה תקין. מצד שני הרגישות של בדיקות אלו אינה גבוהה, מקובל לחזור כ- 3 פעמים על הבדיקה , על מנת להגיע לתוצאה חיובית.

התשובה לא מראה צמיחה של פטריות פטגוניות, היות והרגישות של בדיקות אלו אינה גבוהה, כ- 60%, והיות ויש חשד קליני לקיום הפטריה מקובל לחזור על התרבית כ- 3 פעמים עד לקבלת תשובה חיובית

מנהלי פורום פטרת הציפורניים