candida parapsilosis

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

02/10/2012 | 14:30 | מאת: ארי

שלום דוקטור בן 37, לפני כחודשים עשיתי בדיקת פטריה בציפורניים כי בכמה מהן השתנו צבע ועובי. התוצא היא: [Candida Parapsilosis צמיחה דלה ציפורן רגל Yeast Culture Vitek] קראתי כתבות באינטרנט על קנדידה פרפסילוזיס. שם נטען שהיא מופיעה אצל אנשים עם מערכת החיסון לקויה? האם הדבר נכון? האם עלי לדאוג? בנוסף יש לי פסוריאזיס. האם תופעה בציפורניים יכולה להיות קשורה לזה? תודה ארי

קנדידה פראפסילוזיס,הינה ספרופיט ואינה נחשבת פטוגנית אצל אנשים עם מערכת חיסון תקינה. כך שאין לך מה לדאוג. מקרים כאלה עדיף לחזור על התרבית, כי הרגישות לבדיקה המיקולוגית אינה גבוהה במידה ולא יצמחו פטריות פטוגניות בשתי תרביות נוספות, סביר להניח שהשינויים בציפורניים הינם משניים לפסוריאזיס ולא לפטרת

מנהלי פורום פטרת הציפורניים