אפשרות לפטריה בציפורן כף הרגל

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

01/12/2010 | 11:06 | מאת: דן

שלום ד"ר, אני בן 29. נבדקתי לפטריות באחת מציפורני כף הרגל לפני כחודש וחצי. בבדיקה הראשונית נכתב: "במשטח ישיר נראו קורים וספורות של פטריות". בתשובה לגבי התרבית שהתקבלה לאחר כ-6 שבועות נכתב: "לא צמחו פיטריות". כיצד זה יתכן? האם לחזור לרופא עור? כשאני מסתכל על הציפורן זה לא נראה כמו פטרייה (הלכתי לרופא ולבדיקה כי זה נראה חשוד בהתחלה). תודה

במקרה זה רצוי ( במידה ולא ) להפסיק כל טיפול אנטי פיטריתי ( טיפול במקביל לבדיקה עלול לטשטש את תוצאות התרבית ) ולבצע שוב את הבדיקה לפטריות הטיפול ינתן בהתאם לתוצאה של התרבית בברכה דר שמר

מנהלי פורום פטרת הציפורניים