טיפול בפטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

03/06/2012 | 12:54 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בחורה בת 28. לאחר ביקור אצל רופאת העור בקופ"ח (מחשש לפטרת ציפורניים) התבקשתי לבצע בדיקת דם (להבנתי לתפקודי כבד) + תרבית מהציפורניים הנגועות. נאמר לי כי הטיפול עתיד להתחיל רק לאחר קבלת תוצאות המעבדה. שאלתי היא- מה הסיכון בנטילת הכדורים לטיפול בבעיה מסוג זה? האם יכול להוות סיכון מסויים לאיברים פנימיים בגוף? ומה בנוגע לכבד? האם מהווה סיכון בתפקודי הכבד...? והאם קיים טיפול אחר שלא הוצע לי? אציין, כי יש לי חשש בכל הקשור לנטילת חומרים כימיים ובעקבות זאת אני פונה אליכם. בברכה ותודה מראש!

07/06/2012 | 23:41 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום רב הטיפול בפטרת הצפורנים מתחלק לטיפול מקומי במשחות , טיפות ולקים יעודיים וטיפול בכדורים. הכל בתלות בכמות ובחומרת הפטרת בצפורנים. הכדורים בד"כ אינם גורמים לתופעות לוואי, לעיתים נדירות הם עלולים לגרום להפרעה בתפקודי כבד ולכן יש לבצע בדיקות דם אחת לחודש בזמן הטיפול בכדורים. בברכה.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים