פטריות או פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

07/05/2012 | 23:40 | מאת: גיטה

אני סובלת במשך שנים ממה שנראה כפטריות ציפורניים בציפורני הרגלים (התחיל ממעט ציפורניים והמשיך כמעט לכולם) עשיתי לפני כמה חודשים בדיקה מיקולוגית ולא הקפדתי להפסיק שימוש בטיפות שבועיים לפני ויצא שאין פטריה חזרתי לפני כחודש על הבדיקה והפעם הקפדתי ושוב יצא שאין פטריות פתוגניות הרופאה טוענת שאולי מדובר בפסוריאזיס(אין לי שום סימן אחר בעור)א. האם יש דרך לקבוע בוודאות ב. האם קיים טיפול מועיל? תודה רבה

10/05/2012 | 11:10 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום גיטה. אין דרך לקבוע בוודאות האם מדובר בפסוריאזיס בצפורנים. אם יש מעורבות בעור קל יותר לעשות אבחנה. מציעה לך לחזור על הבדיקה לפטרת שכן עשית בדיקה טובה רק פעם אחת והעובדה שלא היתה פטריה אינה שוללת לחלוטין נוכחותה בבדיקה בודדת. בברכה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים