תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

24/04/2012 | 23:32 | מאת: טובי

אני סובלת במשך שנים רבות מפטרת צפורניים לאחרונה עשיתי בדיקה ובתשובה נאמר שבמשטח ישיר נראו קורים וספורות של פטריות ציפורן רגל צמחו פטריות שאינן פתוגניות האם תוכלו בקשה להסביר לי את תוצאות הבדיקה? ברצוני לציין שכמעט כל ציפורני הרגליים פגועות .תודה

26/04/2012 | 10:35 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום טובי בבדיקה לפטריות נלקח חומר מהצפורן ממנו מבצעים משטח עם חומר הנקרא KOH . על המשטח הישיר מסתכלים במיקרוסקופ ומחפשים עדות לפטרת. במשטח שלך נראו ספורות וקורים שמעידים על נוכחות פטרת בצפורן. לאחר מכן, על מנת לזהות את סוג הפטריה זורעים את החומר מהצפורניים על מצע מיוחד ומדגירים אותו למשך חודש ואז בודקים האם צמחה פטריה ואם כן, איזה פטריה. במקרה שלך צמחו פטריות, אך מהסוג שנחשב שאינו גורם לפטרת הצפורנים( םטריות שאינן פתוגניות). לכן, ממליצה לך לחזור על הבדיקה , כי יש סכוי טוב שבבדיקה הבאה ניתן יהיה לאפיין יותר את סוג הפטריה. בברכה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים