טיפול בפטרייה לרגל כאשר כדורים לא עוזרים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

18/04/2012 | 16:54 | מאת: קרן

שלום, לפני כשנה התחלתי טיפול בפטרייה בציפורן ע"י כדורים שהרופא הביא לי. את הכדורים הייתי לוקחת כל יום במשך 5 חודשים וכל חודש הייתי עושה בדיקות דם. לאחר 5 חודשים של שימוש בכדורים לא נוכחתי לראות תוצאות . הרופא עור שלי אמר לי לעשות הפסקה של הטיפול ולאחר חודשיים לבוא לעשות ביופסיה של הציפורן ולבוא לראות תוצאות על מנת לראות מה בדיוק יש לי שם. היום הייתי אצל הרופא עור והבדיוקת לטענתו הראו כי לא 100 אחוז יש לי פטרייה. התרבית הייתה חיובית אך לא נראה גידול של פטריה ולכן הוא לא המליץ לי לקחת את הטיפול של הפטרייה שוב כי זה עדיין לא מוכח. הרופא אמר לי שיותר הוא לא יוכל לעזור לי ושהוא ממליץ לי ללכת להתייעץ אם רופא עור אחר. הרופא הזה שטיפל בי בעצם לא יכל להתמודד אם מה שיש לי ובעצם נתן לי להרגי שאני איזה סוג של מטרד. יצאתי ממנו מאוד פגועה ונעלבת על היחס המשפיל שלו הוא ניסה לנפנף אותי ושפוט לא נתן לי פתרון אחר. לאחר ששאלתי אותו מה יש לי בדיוק הוא אמר לי " צר לי,לא אוכל לעזור לך אני לא יודע מה יש לך". כרגע אני נמצאת במצב נפשי מאוד לא טוב כי אני באמת לא יודעת מה יש לי בציפורן. השאלה שלי היא האם יכול להיות גידול על הציפורן שהוא לא בהכרח פטרייה אם יש דבר כזה אשמח אם תוכל להגיד לי מה זה. ובאופן כללי, מה אני יכולה עכשיו לעשות? האם באמת כדאי לי ללכת להתייעץ עם רופא עור אחר? או לעשות דגימה נוספת? אני באמת מבקשת את העצה שלך כי אני נמצאת במצב מאוד מתוסכל שאין לי כרגע פיתרון לבעיהץ תודה רבה

26/04/2012 | 10:44 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום קרן מחלות צפורנים הינן תופעה נפוצה מאד. הגורם העיקרי לשנוי במבנה הצפורן הינו פטרת . הטיפול בפטרת במקרים רבים הינו טיפול תרופתי בכדורים שאחוזי ההצלחה שלו הינם כשישים אחוזים . העובדה שהצפורנים לא נרפאו יכולה להעיד או על פטרת עמידה או על גורם אחר שאינו פטרת שגרם לשנוי במבנה הצפורן. על מנת לאבחן את הבעיה במדיוק יש לפנות שוב לרופא העור. בברכה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים