פטריה בציפורן אגודל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

11/04/2012 | 13:55 | מאת: עמיר

שלום, לבני בן ה-6 יש פטריה ביד באגודל. עשינו בדיקה עם משטח והתוצאה היתה alternaria sp saprophitic growth. הפטריה הופיע לפני מספר חודשים. בכל פעם הציפורן גדלה ואז נפרדת מהעור ונופלת זה קרה כבר 3 פעמים. מרחנו משחה שנתן לנו רופא העור עוד לפני קבלת התוצאה אך זה לא עזר.עכשיו הוא ממליץ על מתן כדורים נגד פטריות. האם קיים טיפול נוסף? האם כדורים מתאימים לטיפול? אין סכנה לכבד של הילד? תודה עמיר

12/04/2012 | 11:58 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום עמיר. פטרת בצפורנים בילדים הינה נדירה, אך קיימת לעיתים. לפני החלטה על טיפול תרופתי ממליצה לחזור על הבדיקה לפטריות פעם נוספת . בברכה, ד"ר מיכל סלומון

מנהלי פורום פטרת הציפורניים