על בדיקת הפטרת

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

05/04/2012 | 00:11 | מאת: רן

שלום, רציתי לברר אודות בדיקת הפטרת. כשהרופאים שולחים את הפציינט לבצע בדיקת פטרת במעבדה, מה המטרה בעצם? 1- האם המטרה לגלות אם יש פטרת בציפורן? 2- האם הציפורן יכולה להיראות כאילו יש בה פטרת ובאמת אין בה פטרת והמראה מטעה? (אשמח לקבל דוגמה אחת למחלת אחת [שאינה פטרת] שיכולה להיות בציפורן ואשר גורמת למראה של פטרת) תודה.

05/04/2012 | 22:26 | מאת: רן

כמובן שהכוונה בשאלה הראשונה הייתה לבחון האם הרופאים מבקשים מהמעבדה לדעת את סוג הפטרייה או די להם לאשר את קיומה.

09/04/2012 | 09:40 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום רן, מטרת הבדיקה היא לאשר האם מדובר בפטרת ואם כן באיזה סוג פטרת. ישנם מחלות רבות הגורמות לשינויים בצפורנים, לדוגמא: ליכן פלנוס, פסוריאזיס וכד' בברכה, ד"ר מיכל סלומון

מנהלי פורום פטרת הציפורניים