פגם בציפורן אגודל

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

29/02/2012 | 19:34 | מאת: ירמיהו

שלום, לפני כשנה ביצעתי בדיקת פטריה בציפורן עקב הופעת מעין סימני חריטות לרוחב הציפורן. סימנים אלו התחילו להופיע לפני כשנתיים. בגיל 5 הציפורן נפגעה, אך רק לפני שנתיים (בגיל 27) התחילו להופיע הסימנים. הבדיקה לא הראתה שיש פטריה. האם בדיקה נוספת יכולה להראות תוצאה אחרת ואיזה טיפול ניתן לעשות במידה ואין פטריה, כמו למשל הסרת הציפורן. תודה.

05/03/2012 | 09:27 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

שלום ירמיהו ניתן לחזור על הבדיקה לפטריות שכן בדיקה בודדת לא שוללת נוכחות פטריה. אם מדובר בנזק מבני שהתפתח בגיל 5, אין טיפול לכך ואף הסרת הצפורן לא תועיל שכן התופעה תחזור כאשר תצמח צפורן חדשה בברכה ד"ר מיכל סלומון

מנהלי פורום פטרת הציפורניים