פטריות בציפורנים ברגליים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

14/11/2010 | 21:23 | מאת: פטריות

רופאת עור שלחה אותי לבדיקת פטריות בציפורניים ברגליים מאחר היה לי חשד שבציפורן של הבוהן הראשונה באחת הרגליים וכן בציפון בוהן חמישית (זרת) ברגל השניה יש לי פטריות. האחות במעבדה התעקשה לקחת דגימות רק מאחת הרגליים בתואנה כי אם יש פטריה בציפורן הבוהן ברגל אחת זה חייב להראות בבדיקה גם אם נלקחת בדיקה מהרגל השניה (שהציפורן בה נראת בריאה לחלוטין) האם זה נכון? האחות לא הפרידה בין הדגימה שלקחה מהבוהן הראשונה והבוהן החמישית (זרת.)- איך אדע באיזה ציפורן יש פטריה? הבדיקה הגיעה ונכתב "במשטח ישיר נראו ספורות"- מה זה אומר? באיזה מהציפורנים יש לי פטריות? תודה

שאלה מצויינת ברוב הגדול של המקרים כשהציפורן נראית תקינה ( בריאה ) אז אין למצא שם פטריות פתוגניות ולכן הצדק איתך שיש לקחת מהציפורניים החולות -ולציין מהיכן בדיוק נלקחה הדגימה בברכה דר שמר

02/05/2011 | 17:41 | מאת: יפה

ישלי ציפורן רעה שהיא מאוד מאוד חולה היא אפילו תופסת צבע של חום מאוד מאוד בהיר ויש בבסוף הציפורן חור קטן ושאני נוגעת בציפורן היא כואבת לי נורא יש רופא בישביל זה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים