ציפורניים ברגליים עומדות לנשור אחרי ריצה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

26/10/2011 | 22:36 | מאת: זאב רשף

שלום. אני בן42. לפני כחודש וחצי החלטתי לרוץ מדי כמה ימים. אחרי הריצה הראשונה חשתי כאבים בשתי אצבעות ברגליים. אצבע בכל רגל. בשתיהן זו האצבע ליד הבוהן. הן גם האצבעות הארוכות יותר. אחרי כמה ימים הופיע צבע שחור מתחת לציפורן והכאב חלף אחרי מספר ימים. אני ממשיך לרוץ מדי כמה ימים כ6-7 קמ כל פעם. השחור המשיך להישאר תקופה ארוכה והיום המצב הוא ששתי הציפורניים בשתי האצבעות כמעט ולא מחוברות לאצבע עצמה. זה ממש מפחיד. אשמח לעצות ולדעת בעיקר אם ציפורן גדלה מחדש או שאני נשאר בלי צפורניים. אשמח לכל תגובה. קבעתי תור לרופא לעוד 5 ימים אבל אשמח להערכה לא מחייבת על מה שקורה לי. תודה

11/11/2011 | 10:31 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

אתה מתאר מצב שכיח יחסית שהציפורן ניתקת ממיטתה משנית לחבלות הנוצרות מהריצה.מומלץ נעל רחבה, לכסות האזור של הציפורן ברגע שמתחילה ליפול כדי לא ליצור נזק נוסף ולודא שלא תתפתח פטרת משנית. ממליץ שמומחה יבדוק ויוודא שמדובר במצב אשר תיארת.

11/11/2011 | 10:45 | מאת: זאב רשף

כי הדבר התרחש בגלל נעל צמודה מדי. מקווה שיצמח שוב אבל רגוע יותר. כרגע כבר גזרתי את כל החלק החופשי של הציפורן כמעט עד מאיפה שהיא מתחילה. זה בסדר נכון?

מנהלי פורום פטרת הציפורניים