פטרת ציפורניים בהריון

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

07/11/2010 | 15:10 | מאת: גילי

שלום, לפני כ-8 חודשים טופלתי בכדורי למיזיל 4 חודשים והפטרת עברה. לצערי קיבלתי מכה חזקה בציפורן הבוהן שנשברה עד למחציתה, והפטרת חזרה. כרגע אני בהריון, האם אפשר בכלל לטפל כרגע או שיש צורך להמתין עד הלידה \ סיום ההנקה? האם יש טיפול אלטרנטיבי לכדורים במצב זה? תודה רבה

שלום גילי ראשית יש לבדוק האם העוות שנצר הינו עקב פיטריה או עקב החבלה בציפורן או שניהם גם יחד יש לבצע בדיקה לפטריות אם התוצאה שלילית הרי שניתןלהניח שאין מדובר בפטרת הציפורן במידה והבדיקה לפטרת הינה חיובית במצב זה יתכנו שני מצבים 1 פטרת טהורה 2 פטרת יחד עם עוות שנוצר עקב החבלה- בכל מקרה של תשובה חיובית יש לטפל אך לא בהריון ו\או בהנקה טיפול אלטרנטיבי לא יעיל בדרך כלל בברכה דר שמר

29/07/2011 | 17:34 | מאת: MAG

שלום, ילדתי לפני 11 חודש, ואני כבר רוצה להתחיל לטפל בפטריה (חיכיתי מאז ההריון). התינוק כבר אוכל מוצקים מאוד יפה, אבל עדיין יונק פעמיים-שלוש ביום - עד כמה זה בעייתי להתחיל לטפל עכשיו? תודה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים