פטרת עור/ציפורן?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

26/08/2011 | 18:54 | מאת: יון

שלום ד?ר התחיל גרוד באצבע שקרובה לבוהן ברגל. טיפלתי חודש עם קרטוספור והגרוד נרגע. כעבור כחודשים שלושה חזר גרוד חזק מאד באותה אצבע ובאצבע סמוכה לה וגם באצבע שקרובה לבוהן בכף הרגל השניה. נעשתה בדיקה של ציפורן מרגל ימין, ציפורן משמאל, עור מסביב לציפורן של רגל ימין ועור מסביב לציפרון של ורגל שמאל. רק בעור שמסביב לרגל שמאל הודגם תפטיר בבדיקה ראשונית (בשאר לא), ובהמשך כעבור כחודש לא צמח כלום. הרופא המליץ להשתמש בקרם למיסיל. אני מורחת 2-3 פעמים ביום, כבר 3 שבועות והגרוד ממשיך. מיואשת, מבקשת לשמוע מה דעתך? יש לי תור לרופא עוד 3 שבועות. במידה ואחזור על הבדיקה- כמה זמן לפני הבדיקה יש להפסיק את מריחת הקרם למיסיל? בתודה מראש

26/08/2011 | 19:54 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

אם הטיפול לא הביא להטבה לאחר שבועיים, לדעתי זה סימן שלא עוזר ויש להחליפו. יש צורך בהפסקת הטיפול לתקופה בת שבועיים לפני ביצוע בדיקת הפטריות.

27/08/2011 | 16:06 | מאת: יון

תודה על תשובתך המהירה. טופלתי כבר בקרטוספור, במשחת קומאגיס, בתמיסת אגיספור ובקרם למיסייל. אילו טיפולים נוספים (לא בבבליעה), עוד ניתן לנסות? חוץ מגרוד אין משהו שנראה לעין באזור המגרד. האם יכול להיות שזה לא פטריה? בבדיקה ראשונית הודגם תפטיר אך בהמשך כלום. זה נראה מדבק כי התחיל באצבע אחת ועבר לאחרות. בתודה מראש

מנהלי פורום פטרת הציפורניים