קנדידה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

17/08/2011 | 22:39 | מאת: תומר

יש לי תינוקת בת שנתיים. מגיל 0 היה לה פיטריה בלשון , עשינו לה טיפול בדקטרין 3 חודשים וזה נעלם מהלשון והופיע בציפורן של הבוהן ברגל.הציפורן שחורה ונפלה כבר פעמיים ועכשיו זה עבר גם לבוהן ברגל השנייה. היא אובחנה פה ונאמר לנו ע"י הרופא שזה קנקידה אלביקנס.קראנו שכדי להחליש את קנדידה לפני הטיפול שינתן לה בשנה וחצי הקרובות (אני עוד לא יודע מהו יהיה, אני אדע רק בפגישה עם הרופא עוד שבועיים) כדאי לעשות לה דיאטה ואסור לה לאכול את הדברים הבאים חודש לפני הטיפול : סוכר, חיטה, שמרים, חלב עם לקטוזה, פירות, גזר, דלעת ושאר הירקות עם סוכר, אורז, דבש.... האם זה נכון שלפני טיפול בקנדידה אסור לאכול את כל זה ? ובמהלך הטיפול ,קראתי שצריך לעקוב אחרי הכבד שזה כבר מלחיץ אותי שע"י הטיפול בקנדידה יהרס הכבד. אנחנו מתגוררים בוינה-אוסטריה ואני לא יודע אם לסמוך פה על הרופאים שלא זיהו את זה כבר בגיל שנה למרות שלקחתי אותה בגיל שנה כבר לרופא עור שאמר לי שזה יובש בציפורן...

20/08/2011 | 23:49 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

קיימות דעות שונות אודות הקנדידה: אינני נוהג להמליץ על שינויי דיאטה בתינוק אשר יכולים להזיק להתפתחותו. המלצתי הינה טיפול אנטי פונגאלי מקומי ואינני ממליץ כאמור על כל שינוי בדיאטה.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים