ציפורן עבה, לבנה עם חלק תחתון רך

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

02/08/2011 | 22:05 | מאת: אברהם

שלום, בעברי סבלתי מציפורן חודרנית. לפני כ-10 שנים לערך עברתי עקירה של ציפורן בבוהן ימין. הציפורן צמחה עבה מאוד. לא יחסתי לכך חשיבות וראיתי בזה מפגע אסתטי בלבד. בימים אלו התחלתי לשקול עקירה נוספת של הציפורן על מנת להפטר מהמפגע האסתטי (על אף שאני מאוד לא רוצה לעבור את הכאב והסבל הזה שוב). לאחר שיטוט קצר באינטרנט אני סבור כי אני סובל מפטרת בציפורן בוהן שמאל. הציפורן עבה מאוד ובצבע לבן. החלק החיצוני (בו ניתן לגעת) קשיח. עם זאת השכבה התחתונה רכה יותר (אני אומר זאת על סמך העובדה שבאמצעות מספריים ניתן לגרד את הציפורן, לא מלמעלה אלא מהקצה הקדמי). אינני מרגיש כאבים (רק כאשר אני מקבל מכה ממש חזרה על הציפורן או שאני מפעיל על האצבע לחץ רב). האמת היא שזה לא בדיוק כאב, הייתי מתאר את ההרגשה יותר כ"תחושה" העשויה לעתים להיות לא נעימה. מה מהטיפולים המוצעים עדיף (עקירה, כדורים, לייזר)? איזה כדורים הם ללא תופעות לוואי (אם קיים דבר כזה)? - בעיקרון, אני מעדיף שלא ליטול כדורים. תודה רבה!

09/08/2011 | 08:01 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

צריך להיבדק ע"י מומחה לרפואת העור ולהחליט על ביצוע תרבית מהציפורן העבה. מהות הטיפול תוחלט על סמך תשובת התרבית.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים