לא פטרת

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

09/07/2011 | 14:36 | מאת: לירן

הלכתי לרופא עור וקיבלתי לקחת טארבינפין אחרי 4 חודשים לא השתנה מצבי בציפורנים. עדיין מופעים עליהן כתמים אדומים שהולכים ומצהיבים אם הזמן והשטח הצהוב הולך ומשתלט על הציפורן. בבדיקת תרבית האחרונה שעשיתי לא נימצא פיטריה. יש לציין שעברו יותר מ7 חודשים מאז שלקחתי את הכדור והמצב ממשיך להחמיר מהכדאי לעשות ולמי כדאי לפנות , ומה עוד יכולה להגיד בדיקת התרבית חוץ מזה אם יש או מאין פטרייה?

12/07/2011 | 00:00 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

התרבית מראה על קיום או היעדר מזהם פטרייתי. אם קיבלת טיפול דרך הפה ולמשך 4 חודשים וטרם חל שינוי יש לשוב ולהיבדק בשנית כדי לברר את מהות השינוי. לעתים יש צורך בנטילת דגימה עמוקה יותר כדי לברר סיבת מה הסיבה לשינוי זה בצבע הציפורן.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים