קטע שחור בציפורן נגועה בפטרת

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

03/07/2011 | 01:02 | מאת: עודד

שלום רב. אני בן 42 וסובל מפטרת באצבעות הרגליים מזה זמן רב. רוב ציפורני הרגליים מעובות וקמחיות. לאחרונה הבחנתי כי באחת מהציפורניים(במרכז הציפורן פחות או יותר, אם כי היא קטנה גם כך) גדל באופן קבוע קטע שחור ממש כמו פחם אשר ניתן לפורר אותו כמו את שאר הציפורן החלק השחור הוא בחלקה העליון של הציפורן ולא מופיע בכל העובי שלה. . שאלתי היא האם זהו דבר נפוץ בפטרת ציפורניים או שמא יש מקום לחשש ממחלות כמו מלנומה

08/07/2011 | 17:35 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

שינוי בצבע לשחור איננו דבר שכיח אך קיים בפטרת הציפורניים. עקב החשש מבעיות אחרות תיצטרך לפנות למומחה כדי שיבדוק את מהות שינוי צבע זה.

08/07/2011 | 20:05 | מאת: עודד

כשחתכתי את הציפורן עד לבסיס הצבע השחור נעלם וגם בבסיס הציפורן אין לא זכר כלל, האם זה אומר משהו?

מנהלי פורום פטרת הציפורניים