פטרת בציפורנים-מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

26/06/2011 | 17:29 | מאת: מירב

לפני כ-8 שנים סבלתי מפטרת בכל הציפורניים ברגל. רופאת עור, בזמנו, נתנה לי מרשם לכדורים בלא שנעשתה לי בדיקת דם (הבנתי שבדרך כלל עושים...). לקחתי 3-4 כדורים והפסקתי כי כווולם הפחידו אותי שזה לא בריא ונראה גם היה שהפטרייה עברה לה. לפני כשלוש שנים חזרה הפטרת בציפורניים ברגל אחת בלבד. מה לעשות? אני בת 29, מנסה להיכנס להיריון. אני די מפחדת מעניין הכדורים (יש סיבה, בעצם?). בדקתי טיפולים בלייזר ואני שוקלת להתחיל. האם טיפולים בלייזר יעילים? הם יש סיכון בהם כמו בכדורים? לא בטוחה עד כמה זה חושב, אבל גם אימי ואחיי סובלים מפטרת ציפורניים... תודה על תשובתכם.

27/06/2011 | 22:11 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

הטיפול היעיל ביותר לפטרת של הציפורניים הינו הטיפול הסיסטמי, דהיינו בעזרת כדורים. טיפולים אלה בסך הכל בטוחים, אך כמו כל טיפול עלולים להיות מלווים בתופעות לואי, שהן בסך הכל נדירות. וזו בעצם הסיבה העיקרית למעקב של בדיקות דם במהלך הטיפול. באופן עקרוני לא מומלץ ליטול טיפול סיסטמי כנגד פטרת הציפורניים במהלך ההריון.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים