פטרת בציפורניים אשמח לעזרתכם

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

16/06/2011 | 09:49 | מאת: מיואשת מאוד

שלום רב! אני סובלת מזה זמן מפטריה בשני בהונות בכפות הרגליים זו לא הפעם הראשונה שאני סבלתי מפטרייה הייתה לי פעם נוספת פטרייה באותו המקום אבל בשלב מסויים בגלל שהציפורן הייתה באוויר המון זמן התפתח זיהום ואם הזיהום בשני הבוהונות הציפורן נפלה לאחר מעקב אצל רופא אורטפד מומחה כף רגל הציפורניים גדלו מחדש בצורה טובה ועכשיו הפטרת חזרה. אמרו לי שפטרת היא יכולה להיות תורשתית היתכן? או שהיא יכולה לנבוע מתרופות יכול להיות שהתרופות אלטרוקסין ופרדניזון שאותם אני נוטלת מידי יום הם אלה שגורמים לפטרת בציפורנים? ואם כן מה אפשר לעשות בנדון? אשמח לכל עזרה אפשרית תודה מראש יום נפלא!

21/06/2011 | 14:07 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

הנטייה והרגישות לפטרת הינה פונקציה של נטייה גנטית. תרופות מסוייימות כמו הפרדניזון ותרופות נוספות(אך לא אלטרוקסין) עלולות להחליש את המערכת החיסונית ולגרום לה להיות רגישה לזיהומים שונים כולל פטרייתיים.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים