בעיה ארוכת טווח בציפורן של הרגל

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

19/05/2011 | 16:17 | מאת: שיר

שלום רב. יש לי בעיה כבר זמן רב ואף רופא לא נתן לי פתרון. זה התחיל בצבא הציפון בבוהן שברגל החליפה צבא,וקיבלה מראה זקן ומיושן,יכולתי לקלף את חלקה העליון בקלות. הייתי אצל רופא עור הוא אמר שכנראה מדובר בפטרייה,הוא הביא לי טיפות ושלח אותי למעבדה כדי לזהות את סוג הפטרייה וכך יוכל להביא לי את הכדורים המתאימים,הנוזל שקיבלתי לא עזר בכלל,פעלתי עפ"י ההנחיות,הייתי בבדיקת מעבדה והתוצאה הייתה שלילית אני כבר שנתיים עם הבעיה הזאת וכל רופא עור שולח אותי מחדש לבדיקות מעבדה והתוצאה שלילית,הייתי כבר ב5 בדיקות מעבדה,הנוזל לא עוזר.אני ממש סובלת מתסכול,אני לא יכולה לחשוף את כף הרגל,איני יכולה לשים כפכפים,ואיני יכולה לסבול את המראה המזוויע של הציפורן. זה נראה לי מיותר לשלם כסף רב לרופא עור פרטי בשביל זה. אין לי כסף לזה ואני בטוחה שהפתרון הוא יותר פשוט. הייתי כבר אצל 3 רופאים ושלושתם חושבים שמדובר בפטרייה, אך מה עליי לעשות איך ייתכן שכל בדיקות המעבדה שליליות? איך אני פותרת את זה? גם אחות בצבא וגם האחות בקופה שלי ביצעו לי את הבדיקה אותן שלחו למעבדה,והתוצאה הייתה שלילית,אז לא נראה לי שהכשל הוא בהן.מה עושים?? אני מתוסכלת נורא ואשמח לפתרון. תודה רבה.

19/05/2011 | 16:20 | מאת: שיר

כמו כן הרופאים לא מוכנים להביא לי כדורים לפני זיהוי הפטרייה אך הבעיה היא שלא מצליחים לזהות זאת?.. כמו כן האם זו בעיה כרונית? שתלווה אותי כל חיי? בבקשה תאמר לי שלא.

20/05/2011 | 01:22 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

אם השינוי בציפורן הינו בעיקר משנית לפטרת, הטיפול יכול להביא לשיפור ניכר ולכן קיימת חשיבות עליונה לביצוע בדיקה חוזרת לשם זיהוי סופי של הפטרת. לעומת זאת אם הנזק הינו בעיקר משנית לחבלה, הטיפול נגד הפטריות לא יביא לצערי לשיפור שלו את מייחלת.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים