פטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

18/04/2011 | 01:18 | מאת: כוכי

שלום! יש לי שאלה מתוך סקרנות לגביי פטרת הציפורניים להבנתי, מלבד הטיפולים האחרים, נמכרים בארץ ובעולם שני סוגים של לק טיפולי - אחד מכיל ציקלופירוקס (בטרפן) והשני אמורולפין (לוסריל). קראתי שאמורולפין הוכח כיעיל יותר ושאין תופעות לוואי משמעותיות. אז למה בעצם עדיין נעשה שימוש בבטרפן??? שאלה נוספת - כמה זמן לוקח עד שהציפורניים נראות טוב יותר בטיפול סיסטמי? קראתי על כאלה שלאחר שלושה חודשים לא ראו שיפור... תודה!

שלום רב אכן התוצאות בטיפול בלוסריל טובות יותר אך עדיין יש מקום לתרופות אחרות יתרה מזו קיימים מקרים שטיפול בבטרפן יעיל לאדם מסויים יותר מאשר לוסריל לוקח מספר חודשים עד לצפיית שיפור ניכר משך הטיפול הסיסטמי הוא 3-4 חודשים אך הריפוי הסופי נצפה כעבור חודשים עד שנה ואף יותר - תלוי כמובן במצב הציפורניים בנקודת הזינוק בברכה דר שמר

מנהלי פורום פטרת הציפורניים