מכה בבוהן

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

05/04/2014 | 22:48 | מאת: אופיר

ד"ר שלום, לפני זמן מה נתקלתי בשולחן עם הבוהן. אחרי כמה ימים הופיע שטף דם מתחת לציפורן בצבע סגול ואחרי ימים מספר הסגול הפך למעורבב עם צהוב וכתום והחלו כאבים נוראיים עד כדי שלא יכולתי ללכת כמה ימים.האצבע התנפחה וכל נגיעה בציפורן כאבה עוד יותר.עם הזמן הציפורן התרוממה והתעוותה.בצד אחד על העור נהיה זיהום מוגלתי שבסוף התפוצץ.הכאבים נרגעו עם הזמן, הציפורן התרוממה מאוד ונהייתה קשה אפילו לגזירה, הציפורן לא נהייתה עבה אבל על העור עצמו יש כמו חתיכות שדבוקות לעור,הציפורן עצמה מורמת מהן,אני מנקה מזה כל פעם וזה מריח רע מאוד.לא פניתי עד כה לרופא מהסיבה שהכאבים פסקו אך כעת משהורדתי את הלק הציפורן נראית לא טוב.אציין שהירח למטה נקי ולא התרומם.

ציפורן שנחבלה הינה ציפורן חשודה יותר להתפתחות פטרת כך שהמצב מחייב לקיחת דגימה למיקוביולוגיה מהציפורן והחלטה על טיפול בהתאם

מנהלי פורום פטרת הציפורניים