אחרי הפטרת

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

14/12/2013 | 15:23 | מאת: דקלה

שלום, אני לקחתי 4 חודשים את התרופה טרבינאפין טבע 250. הפטריה עברה. יש לי 2 שאלות. 1. כמה זמן עלי לחכות לפני שאפשר להכנס להריון כך שהתרופה לא תהיה בגוף יותר ולא תזיק לעובר? 2. כיצד אפשר לעזור שהפטרת לא תשוב? תכננתי להחליף את כל הגרביים שיש לי. האם רצוי להחליף את הנעלים? או שיש דרך לנקות אותן שלא יהיה פטרת בפנים (לשפוך אקונומיקה בתוך הנעל או משהו)? האם יש עוד משהו שאפשר לעשות? תודה!

באשר לשאלה הראשונה - אחרי הפסקת הטיפול ניתן להכנס להריון, כי אמנם התרופה יכולה להשאר בקרטין של הציפון כחצי שנה אך התרופה מתפנה מהדם מייד באשר למניעה חשוב לא להדבק מחדש במיוחד מאנשים שייש להם פטריה, מקלחות, בריכות וכדומה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים