פטרייה?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

18/11/2013 | 19:23 | מאת: אורטל

לפני כחודשיים הבחנתי בנקודה שחורה מתחת לציפורן של הבוהן.עם הזמן הבחנית שהשחור התפשט טיפה לציפורן,אין לי כאבים או אי נוחות,זה פשוט לא אסתטי במיוחד ,זה הכול. בבדיקה שביצעתי לפני יומיים נתגלה ש: MYCOLOGY-DIRECT SPORES/HYPHAES NOT FOUND בדיקת התרבית עדיין לא הושלמה מה זה אומר בדיוק? אם אין לי נבג או עובש כמו שהתוצאה מראה,האם ייתכן שמדובר במשהו רציני יותר כמו גידול סרטני? חשוב להדגיש כי הנקודה השחורה לא משנה צבע,צורה,מרקם או גודל,היא פשוט התפשטה טיפה על הציפורן. אני נורא חוששת מאחר ואף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.

צריך לברר תוצאת התרבית במידה ושלילית יש לשקול ביופסיה לשלול נגע מלנוציטרי

מנהלי פורום פטרת הציפורניים