בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

08/02/2011 | 15:23 | מאת: שירה

שלום, ביתי בת 4.5 התחלנו בירור של קלינאית תקשורת ובדיקות שמיעה החל מגיל שנתיים בעקבות עיכוב בדיבור. בגיל 3 נצפו נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה. בגיל 4 עדיין היו מים באוזניים אך השמיעה היתה תקינה לפי הבדיקה. בנוסף היא נוחרת מאד חזק בלילה, נושמת בעיקר מהפה וצועקת המון. היא כל הזמן שואלת מה? יש פעמים שהיא עם הגב אלי ואני שמה לב שהיא ממש לא שמעה מה שאני אומרת לה. נראה לי כי בדיקת השמיעה האחרונה שנעשתה לה לא מהימנה. אני בטוחה שהילדה לא שומעת טוב. כשמלמדים שיר בגן או שהיא שומעת שיר מהטלוויזיה היא שרה עם מילים לא מתאימות, אפילו מילים שלא קיימות בעברית. היא יושבת ממש ממש קרוב לטלוויזיה, אם היה אפשר היתה יושבת בתוך הטלויזיה. אנחנו עכשיו בטיפול של avamyd לאדנואיד המוגדל, עשינו נרות הופי ולא נראה שיש לזה השפעה. האם ישנה בדיקת שמיעה נוספת יותר מדוייקת לילדים? תודה.

שלום רב! בדיקת שמיעה לילדים עד גיל 5 מבוצעת במכוני שמיעה ע"י שתי קלינאיות תקשורת. במידה ואינך בטוחה כי תוצאות הבדיקה שבוצעה אכן משקפות את מצב השמיעה של ביתך מומלץ לחזור על הבדיקה ולקבוע את מועדה לשעות הבוקר בהן הילדה עירנית ואינה עייפה ואז שיתוף הפעולה יהיה טוב יותר ותגובותיה יהיו מדוייקות יותר. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שבמידה ואכן היא סובלת מנוזלים באוזניים יתכנו הבדלים בשמיעה מזמן לזמן.מומלץ להיות במעקב רופא א.א.ג ולהתייעץ עימו. בברכה, טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול