קושי בעיבוד שמיעתי מרכזי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

29/10/2016 | 20:51 | מאת: אמא של דניאל

שלום אני אמא של דניאל. קצת רקע: דניאל נולדה עם אוזן אקססורי (אוזן קטנה נוספת שלא התפתחה) ונותחה בגיל שנתיים.בשל כך במעקב שמעיה מגיל לידה. אבא שלה לקוי שמיעה (כנראה כתוצאה שלך אדמת בהריון). בדיקת ברה תקינה בגיל חודשיים, בדיקת שמיעה חלקית גבולית בגיל 3.5 ובדיקת שמיעה רגילה תקינה בגיל 4. דניאל היום בת 4.5 , לא שומעת כשמדברים מאחוריה, לא שומעת כלום במקומות רועשים או כשמדברים אליה ממרחק. היא מאובחנת במכון התפחות הילד כסובלת מעיכוב שפתי שמתבטא בתחום האודיטורי ועם חשד לקושי בעיבוד שמיעתי מרכזי. היא מקבלת גננת שילוב פעמיים בשבוע אבל זה לא מספיק, היא לא מצליחה לשמוע כלום בגן (זה גן מושקע המציעה פינות משחק רבות ומגוונות ובגדלו פי 5 מגן ממצוע). הגננת אומרת שהיא לא שומעת והיא מנותקת לגמרי ממה שקורה, היא גם בעצמה אומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן כי היא לא שומעת כלום ורק כשישבים איתתה בחדר הקטן אן הגננת יושבת מולה, היא שומעת. פניתי לבית החולים בתל השומר וגם להדסה עין כרם ואמרו שאי אפשר לאבחן עדיין כי היא צעירה מידי. אני אובדת עצות ולא יודעת איך לעזור לה. מה אפשר לעשות? תודה וסליחה על האורך

שלום אמא של דניאל, ככל שפירטת פירוט רב בפנייתך, עדיין המקרה מצריך ייעוץ אינדיבידואלי ובירור פרטים נוספים לצורך מתן מענה. ולצערינו אין ביכולתנו להשיב מעל דפי הפורום.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול