בדיקת ABR אצל תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

30/06/2016 | 11:03 | מאת: תמר

היי, הבת שלי בת חודש וחצי. נולדה בקיסרי חירום בשבוע 37. היא לא עברה את בדיקת סינון השמיעה באוזן שמאל בבית החולים. לפי כיומיים ביצעה בדיקת AABR + TEAOE. באוזן ימין עברה את שתיהן ובאוזן שמאל עברה רק את בדיקת ה-AABR. נבדקה ע"י רופא א.א.ג שלא ראה נוזלים/דלקת. היום בוצעה לה בדיקת ABR ואלו התוצאות של אוזן שמאל: 1KHZ - 50 4KHZ-30 בסיכום נכתב: "זוהו כל הגלים המצופים. זמני החביון בצד ימין בטווח הנורמה ובצד שמאל מעט מוארך ביחס לנורמה. זמני ההולכה בגזע המוח בטווח הנורמה וללא הבדל משמעותי בין הצדדים". להבנתי קיים ליקוי שמיעה קל - בינוני באוזן שמאל. הוזמנו לבדיקת ABR עם טשטוש. אשמח להבין מה ההשלכות של ליקוי שמיעה כזה והאם הליקוי ודאי בשלב זה. במידה והליקוי ודאי - מדוע זומנה שוב לבדיקת ABR? לא יודעת אם זה קשור אך יש לה חור "מחט" בחיבור אוזן שמאל לפנים. תודה רבה,

מזל טוב ללידת בתך. מאחר והוזמנת שוב ,כנראה הכוונה לבדוק ולאמת תוצאות ועל כן כדאי לחכות ולהמתין. אני מניחה שברגע שיסיימו את איסוף המידע תוגש לך התוצאה וההסבר לגביה באופן מיטבי . לירידה קלה עד בינונית באוזן אחת במידה וזו אכן התוצאה וריאציות רבות , ועל פיהן מתקבלת התייחסות, זאת על מנת שהמידע השמיעתי לאוזן זו יהיה יעיל. הייתי מציעה לחכות לתוצאה הסופית ואז לפעול על פי ההמלצות. בברכה ובהצלחה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול