נוזלים באוזניים ודרכי טיפול -לרופא

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

17/04/2016 | 18:04 | מאת: דניאל

שלום רב אחרי התקררות(גרון כואב , נזלת , בלי חום ) שלושה שבועות כבר ללא סימנים. אף יבש לגמרי (כמו שלא היה אף פעם) שיש נוזלים באוזן 1)כמה זמן עד שלא יהיו נוזלים כלל ללא טיפול ?? והאם אפשר לחכות חודש חודשיים שיתיבשו באופן טבעי ??. 2)מהו הטיפול למבוגרים (68)האידיאלי ? 3)האם זו הסיבה שבגללה אני סובל באוזן שיורד או עולה בהפרשי גובה? או וגם בגלל שיש לפעמים ליחה רבה בגרון בלי קשר להתקררות? תודה 4)למרות שהאף יבש קראתי באחת מתשובתך שאת מאשר על מי מלח לאף . האם ייבשו הנוזלים באוזן?? כי מלך "מושך" נוזלים . איך לעשות כך?.? תודה על כל התשובות

באופן עקרוני אין טיפול בנוזלים באוזן תיכונה!! אפשר לחכות אם לא מופיעים סיבוכים (כמו דלקת אוזן תיכונה) עד 3 חודשים. אח"כ (נדיר למדי!) מומלץ לשקול החדרת צינורית אוורור בעור התוף. להקלה ואולי קיצור התהליך שימוש באנטיהיסטמיניים דרך הפה, טיפות לאף (גם מי מלח) יכולים לסייע במידה מסוימת. ד"ר מוטי בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול