פתרונות נפוצים לשמיעה במוסדות תרבות

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

04/03/2016 | 10:46 | מאת: תומר

היי,הייתי שמח להבין מה הפתרונות כיום לאדם עם לקות שמיעה שרוצה ללכת לתיאטרון או לסרט, מה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהפתרונות מה נפוץ ומה לא. תודה מראש

09/03/2016 | 10:17 | מאת: צוות האתר
תהליך הנגשת מוסדות ציבוריים נמצא בראשיתו בשנה הקרובה יונגשו מקומות רבים המשרתים קהל כל מקום אשר בוצעה בו הנגשה לאנשים עם מוגבלות בשמיעה חייב בסימון על ידי מדבקה עם סמל נגישות השמיעה הבינלאומי לפי הסמל תוכל לדעת את סוג הטכנולוגיה של מערכות העזר לשמיעה אשר הותקנו במקום: הסמל (תכניסי פה את המדבקה עם השורה: נא להעביר למצב T) מראה כי המקום מונגש בטכנולוגית T ואילו סמל כחול ללא האות T ברוב המקרים מעיד על כך שהמקום מונגש בטכנולוגית Infra Red. אנשים עם קושי בשמיעה מוזמנים לפנות לעמדת השאלת המקלטים הנמצאת במקום ולהשאיל מקלט על מנת ליהנות מהגברה. המקלטים המוצעים לקהל המבקרים במקומות המונגשים ניתנים לבחירה: מקלטים לשימוש עם מכשירי שמיעה ושתלים (באמצעות מעבר לתכנית T) ומקלטים ללא שימוש במכשירי שמיעה או שתלים. אנו ממליצים לברר אם מקום מסוים מונגש לאנשים עם ליקוי בשמיעה טרם ההגעה למקום. מקומות ציבוריים המשרתים קהל מונחים לפרסם את המידע בדבר התאמות הנגישות אשר בוצעו וקיימות במקום באתרי האינטרנט. לימור אמרן קלינאית תקשורת ראש חטיבת הנגישות מדטכניקהאורתופון

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול