בחינה של תוצאות בדיקת ברה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

17/02/2016 | 22:56 | מאת: אבי

בשנת 2004, במהלך בדיקות סקר גילו לי ירידת שמיעה בתחום של 1.5K-4.5KHZ בעוצמה של 25-40DB. בבדיקות נוספות אשר ביצעתי במהלך התקופה נראה כי לא חל כל שינוי. לפני מספר חודשים החלטתי לבדוק שוב את הנושא ופניתי לרופא אאג אשר שלח אותי לבדיקת שמיעה (ללא שינוי) ולבדיקת BERA, תוצאות בדיקת הברה הם כדלהלן: LT: 1.62 I 3.58 III 5.81 V 2.23 III-V 4.19 I-V RT: 1.42 I 3.48 III 5.37 V 1.90 III-V 3.95 I-V הרופא שלח אותי לבצע בדיקת MRI ומאז אני לא ישן.... היום אבי הזכיר לי כי במהלך מטווח בטירונות בזמן ירי בפריקסט (תחילת שנות ה2000), שכחתי לשים אטמים ובזמן הירי סבלתי מכאב רב באוזן שמאל ושמעתי ציפצוף וחוויתי לחץ משך מספר ימים, האם זה יכול להסביר את תוצאות בדיקת ה BERA?

20/02/2016 | 19:26 | מאת: נטלי אלקסלסי גלזר

שלום רב, בדיקת abr מתבצעת תוך התבססות על תוצאות בדיקת שמיעה. על מנת לנתח את התוצאות בברה אנו מתייחסים לפרמטרים שונים באודיוגרמה. כמו כן חשוב לקבל בדיקה אוטוסקופית עדכנית ורצוי בדיקת טימפנומטריה על מנת לקבל תמונה ברורה ככל הניתן על מצב האוזן התיכונה שיכול להשפיע על זמני החביון של הגלים. בהעדר בדיקות נוספות אלו קשה לענות בבירור על שאלתך יחד עם זאת ניתן לומר כי אחת המטרות העיקריות של הבדיקה הנה לברר האם קיימים הבדלים בזמן המעבר בגזע המח btt I-v במקרה של בדיקה זו לא נמצאו הבדלים בעלי משמעות בפרמטר זה.

20/02/2016 | 19:38 | מאת: אבי

תודה רבה על התשובה, בבדיקת השמיעה קיימת ירידה באוזן שמאל של 20-40db בתחום 1.5-4K, הנל ירידה שהתגלתה ב 2004 ולא השתנתה (כנראה בשל חשיפה לרעש במטווח) , בדיקה אוטוסקופית תקינה. בדיקה טימפנומטריה לא נעשתה.... הרופא התייחס ולהפרש גל v, האם ההפרש חריג? בספרות שניסיתי לקרוא ההפרש צריך להיות עד 0.5, זה נכון?

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול