(דחוף) איבוד שמיעה פתאומי וטינטון SSNHL

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

26/11/2015 | 05:19 | מאת: ניר

שלום רב. לפני כשלושה שבועות התעוררתי בבוקר עם טינטון באוזן ימין ואי יכולת לשמוע בה תדרים נמוכים.לא קדם לכך שום אירוע מיוחד. רופא אאג בקרית אתא הפנה אותי לבדיקה במכון שמיעה, ביצעתי את הבדיקה, ועם תוצאות הבדיקה (שאישרו בדיוק את מה שהרגשתי) הלכתי לרופא אאג בבית חולים כרמל, שקבע כי מדובר בSSNHL. (אגב,באותה בדיקה במכון שמיעה התבצעה גם טימפנוגרפיה, שיצאה תקינה לחלוטין). הרופא בבית חולים כרמל רשם לי טיפול בסטרואידים פרדניזון, 60 מיליגרם ליום במשך שבוע, ואז הורדה הדרגתית של התרופה. הטיפול (לפי הרגשתי) לא עזר בכלל.בתום הטיפול ניגשתי שוב אל הרופא הראשון מקריית אתא, והוא שלח אותי לבצע שוב בדיקת שמיעה ולחזור אליו עם התוצאות, וזאת למרות שאמרתי לו שהטיפול לא עזר. קראתי בלא מעט מקומות על טיפול בהזרקת סטרואידים ישירות לאוזן, וכשהעליתי את העניין בפניו של הרופא מקריית אתא, הוא הגיב בספקנות יתרה.מחר אלך לבצע את הבדיקה השניה כבקשתו, אבל נראה לי שלא משנה מה יהיו התוצאות, הוא לא יעשה דבר בשביל להמליץ על טיפול הזרקת סטרואידים לאוזן. שאלתי היא, מה לעשות עכשיו? איך אתמודד עם הרופא הזה במקרה שלא ירצה לתת לי את הטיפול בזריקה? או בעצם, איזו אפשרות הכי מיידית עומדת בפני כרגע אם ברצוני לקבל את הזריקה? הבנתי שחשוב לטפל בעניין בהקדם האפרשי, ולכן הדחיפות. בתודה מראש, ניר.

שלום רב, לא במקרה הרופא הביעה ספקנות בנושא הטיפול בהזרקת סטרואידים ישירות לחלל האוזן.הדעות חלוקות ( בלשון המעטה) על יעילות הטיפול...!! אני מציע להחליט מי הרופא על שיקול דעתו אתה סומך ולפעול ע"פ המלצתו. באופן עקרוני ולא בהקשר למקרה שלך- אותך לא בדקתי פיזית. בד"כ אני אישית אינני ממליץ על הטיפול הנ"ל למרות שיש כאמור רופאים שחושבים אחרת.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול