ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

15/07/2015 | 09:40 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 27 כיום. בגיל 22 (בערך) עברתי ניתוח לסגירת נקב בעור התוף. (ממכה שקיבלתי עוד בגיל 17) הניתוח בזמנו עבר בהצלחה, כלומר היום אני נכנס למים, אין באוזן דלקות וכו'.. העניין הוא לגבי השמיעה, אני זוכר שלאחר המכה הרגשתי ממש כאילו "האוזן נסתמה" - התחושה הכי קרובה שיכלתי לדמות למצב זה, זה כמו לאחר שיוצאים מבריכה ויש קצת מים באוזניים. הנקב אמנם נסגר אך השמיעה נותרה בעינה, ביצעתי מאז 4-5 בדיקות שמיעה, כולן הראו על ירידה קלה בשמיעה באוזן המדוברת, דבר נוסף שדיווחתי עליו הוא בלבול בכיוונים, כלומר לא תמיד אני מצליח להבחין (למשל בבית) מאיזה כיוון הטלפון מצלצל. במהלך השנים יצא לי מידי פעם לסגור את האף ולהוציא אוויר מהאוזניים (כמו שמבצעים בעליות או ירידות), יש תחושה שברגע שאני מוציא את האוויר - כאילו האוזן נפתחת - אני שומע קצת יותר חזק, אבל אין שאני מפסיק זה "נסתם בחזרה". האם זה אומר משהו? האם ניתן לעשות משהו? דרך אגב, מאז המכה, בזמן של שקט מוחלט, לפעמים לא מוחלט, שומע צליל חלש-בינוני של כמו "שלג" שהיה בטלוויזיה, רעש של "תסססס..." מה שהבנתי נקרא טנטון. אשמח לחוות דעת או התייחסות לגבי הדברים שרשמתי, האם יש משהו שהיום אני יכול לעשות בכדי לשפר את איכות החיים במקרה הזה? תודה רבה

שלום רב, התיאור המפורט שציינת הוא בהחלט מתאים למצב בו נזק לתופית תוקן באופן ספונטאני אבל נותרו עוד שרידים שקשורים יתכן בהדבקויות או פגיעה אחרת בעצמות השמע באוזן תיכונה בעקבות הנקב שנוצר בתופית, ההחלטה להעמיק את הבדיקה יהיה כרוך ב"פתיחה חוקרת" של האוזן התיכונה כדי להבין אם יש בעיה אותה ניתן לתקן- כירורגית, אתה חייב להבין שההחלטה ל"פתוח" את האוזן תיגזר מעוצמת התלונות ורק רופא אא"ג ידע לייעץ לך בנושא. הסיכון\סיכוי חייב יהיה להבדק בקפדנות רבה.אין בידי בדיקת שמיעה אבל שימוש במכשיר שמיעה אולי יכול לעזור.

18/07/2015 | 22:17 | מאת: דן

תודה על התשובה. הייתי מעוניין לדעת, אם לא "מטפלים" בירידה בשמיעה, כלומר באמצעות מכשיר או פעולה אחרת, האם השמיעה עלולה להדרדר? או בעיות אחרות? כי במשך שנים אני חי עם ירידה בשמיעה, ובסהכ זה לא מאוד הפריע לי. כן קצת מפריע לפעמים הטנטון, או הבלבול בכיוונים. בדיקת שמיעה אחרונה משנת 2012, אוזן ימין - Normal Hearing אוזן שמאל - Slight to Moderate Conductive H.L מרכיב מעורב קל מאוד בתדר 250 הרץ בשמאל. (ירידה גם בתדר של 6,000) אוטוסופקיה - תופיות תקינות שלמות. בבדיקת טימפנומטריה נראית היענות תקינה באוזן ימין וחוסר היענות באוזן שמאל.

דן שלום ותודה על פנייתך. הנושאים שהעלית מצריכים בירור ולפיכך המלצתי היא כי תפנה לרופא אא"ג. בהתאם לצורך תופנה לבדיקת שמיעה ממנה ניתן יהיה לקבל תמונת מצב אובייקטיבית על מצב שמיעתך. בעת הבדיקה עליך לציין בפני קלינאי/ת התקשורת את כל הקשיים והמגבלות אותם העלית. לאחר מכן תוכל לקבל הסבר ממצה לגבי אפשרויות שיקום השמיעה העומדות בפניך. בשורות טובות ח. אשר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול