לבת שלי יש נקב בעור התוף

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2015 | 13:16 | מאת: יונתן

שלום, לבת שלי בת ה-9 יש נקב בעור התוף מזה שנתיים והיינו אצל קלינאית תקשורת והיא אבחנה אצלה ירידה קלה בשמיעה. הנקב עדיין קיים וכנראה שהיא תצטרך ניתוח בהמשך אם הוא לא ייסגר באופן טבעי. האם הירידה בשמיעה מתגברת בינתיים? והאם הניתוח אמור לסדר גם את בעיית השמיעה?

שלום רב, נקב בעור התוף יכול לגרום לירידה בשמיעה אם הוא גדול או אם ממוקם באזור ספציפי, בנוסף תלוי אם האוזן יבשה ועוד ועוד בקיצור, רק(!)רופא אא"ג אחרי בדיקה קלינית של האוזן יוכל להגיד עם הירידה קשורה או לא בנקב ומכאן שגם השיפור אחרי ניתוח תלוי אם הירידה קשורה בעור התוף או לא...

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול