בדיקת MRI למועמד לשתל קוכליארי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

16/11/2014 | 16:05 | מאת: יוסי

שלום רב, בני סובל מלקות שמיעה מלידה. ב4 בדיקות ABR שעבר מהלידה ועד היום (בן 3 וחצי) אין תגובה לגירוי נקישה או גירוי טונאלי בשתי האוזניים. באוזן ימין רואים CM ולכן האבחנה היא נוירופטיה אודיטורית בצד ימין ולקוי סנסורי עמוק בצד שמאל. בבדיקות שמיעה התנהגותיות נמצא כי הוא שומע ומגיב לדיבור (ולכן לא בוצע שתל עד היום) וכיום הוא גם מדבר אם כי עם היגוי משובש. גם בבדיקות ההתנהגותיות נמצא כי אוזן ימין שומעת טוב יותר מאוזן שמאל. כרגע אנו שוקלים עבורו ניתוח שתל בצד שמאל. שאלותי הן: 1. האם בדיקת MRI יכולה לתת אינדיקציה על מצב עצב השמיעה משמאל ועל סיכויי ההצלחה להפיק שמע מהשתל? 2. איך ניתן להבין היום אם השתל יתרום תרומה משמעותית לשמיעה של בני (שכבר קיימת ברמה מסוימת)? תודה

ליוסי שלום רב ! אני בטוחה שבמרכז ההשתלה עושים את כל מה שניתן על מנת להגיע להחלטה לגבי השמיעה של בנך. לא מסתמכים על סוג בדיקה אחת על מנת להגיע למסקנה. הצוות עורך אינטגרציה של הבדיקות כולן על מנת להגיע למסקנה ולייעץ לעבור השתלה. לצערי לא ניתן לדעת מראש מה תהיינה התוצאות שכן הן תלויות במשתנים רבים ולא רק בניתוח עצמו ובמה שנלווה אליו. על מנת לתת לך הערכה לגבי התוצאות, מתייחסים לתוצאות שהתקבלו אצל מרבית המטופלים שנמצאים במצב דומה. וכאן צוות מרכז ההשתלה יוכל לייעץ לך. אך שוב ,כל מטופל מתקדם בקצב שלו. שיהיה בהצלחה רבה !

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול