נוזלים באוזן אצל ילד בן 2+6חודשים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

29/09/2014 | 14:17 | מאת: גולי

שלום --קרוב משפחתי סובל מנוזלים באוזן אחת-עיכוב בדיבור --בטיפול של קלינאית תקשורת--ביצע בדיקת שמיעה וכפי שציינתי אוזן אחת ען נוזלין מטופל במי חמצן--ישן עם פה פתוח-- ביצע בדיקת eeg הבדיקה תקינה-מומלץ לבצע בדיקת bera +צילום נזופרינקס? לשלול שקד שלישי-מבקשת לשאול אם חייב לבצע צילום--ולקבל המלצה לרופא אאג מנתח מומחה-הילד גר בקרית אתא תודתי נתונה לכם מראש

שלום גולי מספר דברים לא ברורים לי בשאלה שלך: מהו הטיפול במי חמצן בנוזלים באוזן תיכונה...? אין למיטב ידיעתי טיפול שכזה כנראה שהבעיה ממנה סובל הילד לא ברורה לך. שנה עם פה פתוח בהחלט יכולה להעיד על אדנואידים מוגדלים אבל זו לא אבחנה! יש להבדק ע"י רופא מומחה אא"ג כדי לראות את כול התמונה, לגבי השאלה בנושא הצילום, בהחלט שנחיצות הצילום היא בויכוח בין הרופאים ואפשר(לדעתי רצוי) להגיע לאבחנה בלי הצילום(ובהיכרך הקרינה) המדובר.עם בדיקת ברא אין כמובן בעיה רק שוב, יש לשקול את נחיצות הבדיקה להבנת הבעיה בכללותה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול