לא רגועה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

30/07/2014 | 21:52 | מאת: אול

שלום יש לי בת בת ארבעה חודשים. מאז הלידה יש לה העדפת צד שמאל.. כיום עושים פיזיותרפיה ורואים שיפור. אין לה שריר קצר. העניין הוא שהיא לא מגיבה בצורה עקבית בצד הזה לרעש של הרעשן. היא כן מגיבה מיד בצד ימין. היא מלמלת בקול אך פעמיים ביום בלבד. לצחוק בקול צחקה אולי רק פעמיים בשבועיים האחרונים. ואם אני מצחיקה אותה אז יש חיוך וקול חלוש של צחוק. הבכי שלה יכול להיות מאוד חזק ועצבני.כשאני מדברת אליה ושומרת על קשר העין היא מחייכת ומסתכלת עליה ומוציאה קולות חלשים ולפעמים כם את זה לא. חוששת שאולי יש קושי בשמיעה.למרות כשיצאנו בית החולים אמרו הכל תקין. בגנים שלנו אין גם בעיות כאלה אז שללתי נוזלים ודלקות באוזניים אצל הרופא. היא בריאה. צריכה לעשות בדיקת שמיעה פיוזולגית. עד שאני אעשה המצב שלה מדאיג. לכן רציתי לדעת האם זה קשור איכשהו להתפחות?אולי האזור במוח בצד הזה עוד לא התפתח ולכן לא מגיבה? קראתי באינטנרנט שרק מחצי שנה ומעלה. אצלי היא מגיבה רק בצד אחד בגיל ארבעה חודשים.או שאכן מדובר בבעיית שמיעה? אשמח לתשובה תודה אול'

שלום רב, כאם לתינוקות קטנטנה החששות שאת מביעה בהחלט מובנים אך קשה מאוד לתת תשובות רק על פי התיאור שנתת. בכל מקרה של חשש לירידה בשמיעה יש צורך לבצע בדיקת שמיעה. בדיקת השמיעה תתן תמונת מצב ובעזרתה ניתן יהיה לברר את מצב השמיעה ולהחליט האם יש צורך בהמשך ברור או טיפול בתחום זה. אני ממליצה כי תפני לביצוע בדיקת השמיעה בהקדם.

07/08/2014 | 09:43 | מאת: נטלי אלקסלסי גלזר

תגובה לגירוי צלילי בהפניית ראש מתחילה להתרחש בגיל 4 חד ו"מתייצבת" עד לגיל 7 חד לערך יתכן מאוד כי בגיל כה צעיר התגובתייות בהפניית ראש לגירוי צלילי לצד מסויים תהיה בלתי עקבית או ב"דיליי" ישנן תגובות נוספות בהן ניתן לבדוק שמיעה כגון הפסקת מציצה מצמוץ וכיוב מכל מקום בדיקות שמיעה התנהגותיות ואובייקטיביות לתינוקות רכים עד לגיל שנה ניתן לבצע בבתי חולים

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול